Založ si blog

Je nefašista Kotleba vo fašistickej organizácii?

Predseda Ľudovej strany Naše Slovensko považuje za trestný čin ohovárania, ak ho niekto nazýva fašistom. Naopak, predseda organizácie, ku ktorej sa ĽSNS hlási, nepovažuje za zlé, ak ho niekto nazve fašistom. Buď teda Kotleba nevie, čo je fašizmus, alebo napriek svojmu presvedčeniu kolaboruje s fašistami. Vstupom do Aliancie za mier a slobodu (APF) sa prihlásil k fašizmu, a preto ho možno bez právnych následkov označiť za fašistu.

 

Trestné oznámenie a definícia fašizmu podľa pána Kotlebu

Dňa 10.2.2016 podal Marian Kotleba trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohovárania na Krajskej prokuratúre v Banskej Bystrici. Mesiac predtým, 10.1.2016, ho totiž mali v diskusnej relácie RTVS O 5 minút 12 pozvaní hostia označiť za fašistu. Podľa trestného oznámenia sa Marian Kotleba fašistom necíti a hodnotí to ako ohováranie. Fašizmus v trestnom oznámení definuje takto: „Pod pojmom fašizmus možno podľa historika Stanleyho Paynea rozumieť formu revolučného ultranacionalizmu snažiaceho sa o národné znovuzrodenie a založeného na primárne vitalistickej filozofii, ktorej štruktúra je založená na extrémnom elitizme, masovej mobilizácii a Fuhrerprincípe, a ktorá pozitívne hodnotí násilie ako cieľ a zároveň prostriedok a má tendencie vyzdvihovať vojnu a/alebo vojenské cnosti (zdroj: Wikipedia)“

Nebudem poukazovať na to, že čerpajúc z tohto linku si Kotleba vybral to, čo mu vyhovovalo. Nie je zrejme potrebné motať hlavu niektorým voličom ĽSNS tým, že Payne, ktorého definícia fašizmu Kotlebu tak nadchla, hovorí o Hitlerovi ako o nacistovi a taktiež uznáva, že existoval holokaust. Trápiť niektorých fanatikov takýmito drobnosťami je ako vysvetľovať im, že ku Cockburnskému portskému je neprípustné fajčiť čiernu indickú cigaru.

Takže aby sme si tento odsek zhrnuli, Kotleba sa necíti ako fašista, pretože okrem iného fašisti uznávajú aj násilie atď. Poďme ďalej.

ĽSNS sa stala členom Aliancie za mier a slobodu

ĽSNS nielenže je členom APF, ale už stihla vyslať svojich rečníkov Martina Beluského a Stanislava Drobného na výročný kongres tejto partičky. Viete, kto je prezidentom APF? Roberto Fiore. Fašista. Pozor, že je fašista, si nevymýšľam, on to o sebe hovorí a dokonca povedal: „Nepovažujem to za hanlivé, byť nazývaný fašistom.“

V predstavenstve APF je aj neonacista Jens Pühse. Vlastní internetový obchod s neonacistickou hudbou, bol členom už zakázaného nemeckého nacionálneho frontu.

Ďalším do partie je pomerne známy Brit Nick Griffin. Za svoju fašistickú orientáciu sa tiež nehanbí, dokonca si odsedel sedemmesačný trest za antisemitský článok.

plati_rusko_i_ceske_ns_7_jpg_13371

Nick Griffin

 

Nepletie sa niekomu v hlave fašizmus, nacizmus a komunizmus?

APF je plná fašistov a neonacistov, ktorí to o sebe otvorene hovoria. Navyše, ak sa Marianovi Kotlebovi nepáči na fašizme to násilie, nemal by byť v organizácii, ktorej prezident organizuje v Taliansku stretnutia propagované plagátmi, večne a oprávnene zakazované úradmi. Napríklad toto je plagát, ktorý bol milánskou radnicou zakázaný. Celkom tomu rozumiem, nabáda ľudí aby vyšli do ulíc so zbraňami.

15823470_1656610074356504_8617346399640973173_n

Aby uspokojil Fiore milánsku radnicu, dal urobiť nový plagát.

15871747_1664811980202980_3383107114881018713_n

 

Poznávate Lenina? Hovorieval, že „revolúcia sa musí viesť krvavo, aby sa dosiahol jej účel“. Lenin bol boľševik, fašisti a nacisti boľševikov nenávideli. Kde je teda konzistentnosť ideológie?

A takýmto ľuďom ĽSNS podpísala stanovy, zaviazala sa platiť členské a dodržiavať ich nariadenia. Ja sa bojím, že sa Marian so svojím odporom k násiliu dostal do zlej partie.

Komunizmus, ako ho formuloval Marx, stojí vo svojej podstate na princípe humanizmu v tom, že vyznáva rovnosť ľudí bez ohľadu na majetok, pôvod či národnosť. Jeho cieľom je človek ako taký. Praktický komunizmus však vyzeral úplne inak.

Fašizmus stojí na „prirodzenej nerovnosti“ ľudí a delí ich na nadľudí a podľudí.

Nacizmus čerpá z fašizmu a ľudí delí na nadľudí a podľudí hlavne na základe rasy.

Fašizmus si často hľadá obetných baránkov ako Rómov, bohatých či moslimov a podnecuje voči nim slepú nenávisť. To komunizmus odmieta, naopak podporuje solidaritu so slabšími, s menšinami a podobne. Na druhej strane však komunizmus podnecuje triednu nenávisť.

Miešanie ideológií vo vnútri AFP je dôkazom toho, že ich členom nejde o skutočné princípy jednotlivých ideológii. Iba si vyberajú rétoriky, ktoré najúčinnejšie pôsobia na voliča, a snažia sa tým získavať hlasy. Nie som síce filozof, ale mne napríklad ĽSNS nepripadá fašistická, vidím v nej skôr prvky neonacizmus, čo je, samozrejme, ešte o triedu horšie.

Tragikomédia Kordovej vulgárnosti a Kollárových ritiek

18.11.2017

Je tragikomické, že sa pána Kordu v kauze „Me Too“ zastal práve Boris Kollár. Málo verejne činných osôb totiž prejavuje tak málo úcty k ženám ako práve predseda parlamentnej strany Sme rodina. Kauza okolo správania sa pána Eugena Kordu k ženám, ktorú vo svojom blogu vytiahol Rado Ondrejíčka, nie je zďaleka podobná tým, ktoré sa v posledných dňoch prevaľujú [...]

Prečo by mali byť Marián Kotleba odsúdený a ĽSNS zrušená

02.08.2017

Často sa pri diskusiách o zrušení ĽSNS jej priaznivci odvolávajú na demokraciu a na právo slobodne vyjadrovať svoj názor či v horšom prípade svoje politické presvedčenie. Dnes sa budem snažiť prispieť do diskusie dôvodmi, prečo nie je popieraním demokracie brániť sa proti nedemokratickým prvkom. Aharon Barak sa narodil v roku 1936 v Litve. Po emigrácii cez Maďarsko [...]

Bezzubé brechanie poslankyne Remišovej na Ficovu Karavánu

27.06.2017

Poslankyňa OĽaNO Veronika Remišová napísala v nedeľu večer status na sociálnu sieť, v ktorom obviňuje premiéra Roberta Fica, že nebojuje za slovenské záujmy na európskej pôde, pretože nepresadzuje premiestnenia Európskej liekovej agentúry z Londýna do Bratislavy. Nebudem polemizovať, či Robert Fico bojuje vo všeobecnosti za slovenské záujmy, lebo účelom toho blogu [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 148445x
Priemerná čítanosť článkov: 6454x

Autor blogu

Kategórie