Tragikomédia Kordovej vulgárnosti a Kollárových ritiek

18. novembra 2017, alexandrajanouskova, Nezaradené

Je tragikomické, že sa pána Kordu v kauze „Me Too“ zastal práve Boris Kollár. Málo verejne činných osôb totiž prejavuje tak málo úcty k ženám ako práve predseda parlamentnej strany Sme rodina.

Kauza okolo správania sa pána Eugena Kordu k ženám, ktorú vo svojom blogu vytiahol Rado Ondrejíčka, nie je zďaleka podobná tým, ktoré sa v posledných dňoch prevaľujú v Amerike. Zatiaľ nie je známy prípad, že by Eugen Korda nejakú ženu atakoval inak ako verbálne. Štefan Hríb Kordove neprístojné správanie obraňuje tým, čím si Korda prešiel, ja v tom vidím snahu byť zaujímavý a absolútny nedostatok sociálnej inteligencie. Tým pre mňa táto kauza hasne.

Je však naozaj tragikomické, že sa Eugena Kordu zastáva Boris Kollár, ktorý by mal v tomto momente práve čušať ako voš pod chrastou a modliť sa k Bohu, ktorého mu ukázal Milan Krajniak, aby si naňho nikto nespomenul.

Pán Kollár evidentne nerozoznáva medzi sprostou poznámkou na atraktívny vzhľad ženy a primeraným komplimentom s vhodnou formou a vhodným obsahom. A o tom to celé je. Vhodnosť a primeranosť je niečo, čo evidentne chýba Borisovi Kollárovi aj Eugenovi Kordovi. Svedčí o tom aj situácia z tlačovej konferencie strany Sme rodina.

4-9b127c55b1b0987e7d12f02eb27a08f11fbc2689

Je absolútne neprípustné, aby ženy, napríklad na tlačovej besede tejto pseudo-rodinnej strany, stáli, zatiaľ čo muži sedia. Ak je nedostatok stoličiek, majú stáť všetci. Zlyhaní elementárnych pravidiel etikety a etiky sa naozaj v spoločnosti nájde veľa. Avšak keď tieto poklesky niekto obhajuje, je to naozaj tragikomické.

To, že sa Boris Kollár, Ján Lorincz a ostatní snažia zosmiešňovať nevhodné správanie k ženám tým, že sa „ospravedlňujú“ za to, že sa im ženy páčia, je detinské a o tomto to naozaj nie je.

kollar2

Áno, pán Kollár, maľujeme sa a obliekame, aby sme vyzerali dobre. Ale nie preto, aby sme počúvali sprosté, nevhodné poznámky, ktoré keď vyslovíte a spoločnosť sa na nich zabáva, tak sa cítite ako alfasamec. Preto, aby ste sa vy cítili bohovo, to naozaj nerobíme. A už vôbec nie preto, aby ste verejne alebo na Facebooku hodnotili naše – ako to vyhovoríte – ritky.

Sú muži, ktorých komplimenty sú duchaplné, príjemné a hlavne sú prednesené vo vhodnej situácii a nemajú účel pobaviť spoločnosť, ale naozaj zalichotiť žene. Bohužiaľ, predpokladám, že medzi takýchto mužov nemáte ambíciu sa zaradiť, lebo vulgárnosť je zrejme vašim „know how“.

images