Založ si blog

Lipšic stádo v akcii: Útok na advokáta rodiny Emila Kalábera

Daniel Lipšic zrazil na priechode pre chodcov človeka. Namiesto toho, aby pokorne mlčal, útočí na advokáta Ladislava Kuruca, pričom povesť vlastnej obhajkyne si nevšíma.

Denník N je propagandistický nástroj určitej triedy politikov a jeho redaktorka Monika Tódová nebola nadarmo zaradená do okruhu novinárov, nazývaných Lipšicove stádo. Potvrdzuje to rozhovor s Danielom Lipšicom, ktorý nedávno publikovala. Štylizované fotografie, servilné otázky a nekritické prijímanie falošných odpovedí – na to všetko sme si už zvykli. Čo sa nedá obísť mlčaním, sú hrubé zavádzanie o nehode, pri ktorej Lipšic usmrtil človeka, a neférové útoky na advokáta, ktorý zastupuje pozostalú rodinu.

Monika Tódová sa pýta: „Ako ste prijali skutočnosť, že rodinu zastupuje advokát Ladislav Kuruc, ktorý bol napríklad v rovnakej firme ako Martin Glváč alebo Svetlana Ficová a zastupoval viacero ľudí, proti ktorým ste vy v politike, aj ako minister, vystupovali?“

Daniel Lipšic odpovedá: „Poviem k tomu všeobecne to, že si veľmi cením, že mám s rodinou pozostalého korektný vzťah. Prišli o manžela, otca a starého otca. Na druhej strane si uvedomujem aj to, že počas svojho pôsobenia v politike som si urobil veľa nepriateľov, nielen politikov, ale aj oligarchov, kriminálne ‚závadové’ osoby, a pripúšťam, že takéto osoby sa budú snažiť takúto tragédiu zneužiť. To je dosť možné a až tak by ma to neprekvapilo.“

A teraz pár faktov.

Rodina pozostalého chcela od Daniela Lipšica nemajetkovú ujmu 60 tisíc euro. Daniel Lipšic im navrhol 30 tisíc. Nakoniec dostali 40 tisíc.

Daniel Lipšic od rodiny požadoval, aby sa k tragédii nevyjadrovala do médií, čo považoval za dohodu. On sa však pre média vyjadroval neustále a k tomu ešte aj zavádzal. Keď sa rodina ozvala, Daniel Lipšic ju obvinil, že porušuje dohodu.

Ak handrkovanie sa o peniaze a ochranu svojho mediálneho imidžu nazýva Daniel Lipšic korektnými vzťahmi, je to prejav značne pokrivenej interpretácie reality.

Poďme ďalej.

Lipšicov stavovský kolega, advokát Ladislav Kuruc, je špecialista na dopravné nehody. To, že ho rodina angažovala, bolo reakciou na naťahujúce sa vyšetrovanie. Samozrejme, Denníku N v tejto kauze nevadí, že vypracovanie znaleckého posudku sa vlečie, že Daniel Lipšic nebol ešte ani obvinený, nieto obžalovaný.

Keď Monika Tódová posudzuje advokátov podľa toho, koho zastupujú, tak sa jej pýtam, do akej kategórie patrí Lipšicova advokátka Eva Mišíková, bývalá prokurátorka a momentálne advokátka mafiána Mareka Trajtera. Toho Trajtera u ktorého sa preukázalo, že si objednal u bossa Kýbla vraždu Romana Deáka. Súd v rozhodnutí konštatoval, že Trajterov skutok (objednanie vraždy) bol premlčaný. A pán Trajter proti tomu neprotestoval – pokojne mohol žiadať, aby prebehlo dokazovanie, lebo súd by vzhľadom na premlčanie skutku od potrestania musel upustiť.

Pokiaľ ide o Lipšicovu odpoveď, treba povedať, že voči kolegovi z advokátskej komory je vrcholne neslušná a arogantná. Po prvé by sa mal pozrieť na vlastnú advokátku a po druhé JUDr. Kuruca si nenajali žiadne kriminálne ani „závadové“ osoby, ale deti a manželka Emila Kalábera, ktorého JUDr. Lipšic doslova zostrelil z priechodu pre chodcov.

Zamyslime sa nad vyšetrovaním.

Vyšetrovanie trvá naozaj neprimerane dlho na to, že páchateľ je známy. To, že Daniel Lipšic stále nie je obvinený, dáva možnosť jeho advokátke Eve Mišíkovej neskôr označiť za nezákonné niektoré dôkazy, ktoré sa v tomto čase vykonali. Daniel Lipšic totiž v postavení svedka musí hovoriť pravdu. Ako obvinený by nemusel hovoriť nič, čo by mu priťažovalo, takže sa veľmi ľahko môže stať, že súd bude konštatovať porušenie práva na obhajobu.

Ak na tieto skutočnosti upozorňuje advokát rodiny Ladislav Kuruc, robí len svoju prácu a robí ju dobre. A Danielovi Lipšicovi a jeho tlačovému orgánu to očividne nevyhovuje.

Tragikomédia Kordovej vulgárnosti a Kollárových ritiek

18.11.2017

Je tragikomické, že sa pána Kordu v kauze „Me Too“ zastal práve Boris Kollár. Málo verejne činných osôb totiž prejavuje tak málo úcty k ženám ako práve predseda parlamentnej strany Sme rodina. Kauza okolo správania sa pána Eugena Kordu k ženám, ktorú vo svojom blogu vytiahol Rado Ondrejíčka, nie je zďaleka podobná tým, ktoré sa v posledných dňoch prevaľujú [...]

Prečo by mali byť Marián Kotleba odsúdený a ĽSNS zrušená

02.08.2017

Často sa pri diskusiách o zrušení ĽSNS jej priaznivci odvolávajú na demokraciu a na právo slobodne vyjadrovať svoj názor či v horšom prípade svoje politické presvedčenie. Dnes sa budem snažiť prispieť do diskusie dôvodmi, prečo nie je popieraním demokracie brániť sa proti nedemokratickým prvkom. Aharon Barak sa narodil v roku 1936 v Litve. Po emigrácii cez Maďarsko [...]

Bezzubé brechanie poslankyne Remišovej na Ficovu Karavánu

27.06.2017

Poslankyňa OĽaNO Veronika Remišová napísala v nedeľu večer status na sociálnu sieť, v ktorom obviňuje premiéra Roberta Fica, že nebojuje za slovenské záujmy na európskej pôde, pretože nepresadzuje premiestnenia Európskej liekovej agentúry z Londýna do Bratislavy. Nebudem polemizovať, či Robert Fico bojuje vo všeobecnosti za slovenské záujmy, lebo účelom toho blogu [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 148785x
Priemerná čítanosť článkov: 6469x

Autor blogu

Kategórie