Založ si blog

Kramár sa správal ako hulvát. Zrejme omámený vôňou slovenskej jari

Uplynulý týždeň premietali poslancom v parlamente film Únos. Pri tejto príležitosti sa im prihovoril Maroš Kramár, ktorý sa v stave zjavného omámenia vôňou revolučnej jari správal ako hulvát.

V 2015 na vianočnom koncerte v národnej rade vystúpili mužská spevácka skupina Hačure, dievčenská skupina Folklórneho súboru Chemlon Humenné, ľudová hudba Súkromnej základnej umeleckej školy Talent-Um Humenné a ďalší. V marci 2017 sa kultúrneho programu zhostili Maroš Kramár a Kristína Farkašová, ktorá sa teda chichotala, ale tam sa jej prínos k tejto akcii asi končí.

Nevedieť o pozadí tohto filmu, o tom, ako sa tvorcovia príšerne báli Lexovych právnikov až tak, že absolútne zhovädili celé dianie 90. rokov na erotický triler, poviem si, že to muselo byť peklo. Keďže som čítala faktografickú literatúru, keďže osobne poznám mnohých aktérov, ktorí priamo zasahovali do diania a odhalili pozadie zavlečenia Michala Kováča ml., dovoľujem si povedať, že podať takto mladej generácii dianie tej doby je fušerstvo.

Po umeleckej stránke súhlasím s režisérom Teodorom Kuhnom, ktorý vo svojom blogu presne rozobral neschopnosť tvorcov vyvolať emóciu.

Na spupnosť tvorcov poukázal v inom blogu Jakub Nedoba s názvom Tvorcovia filmu Únos na Facebooku zavádzali.

Je až neuveriteľné, že tento pocit božskosti pocítil aj Maroš Kramár.

Tak ako pán Kramár pomerne správne podotkol, že je slušné predstaviť sa, s čím úplne súhlasím, tak ja pánovi Kramárovi tiež poviem, že je slušné neuťahovať si z ľudí za ich verbálny prejav, pretože ten v niektorých prípadoch nemusí súvisieť s ich intelektom. Prezident Reagan napríklad vykazoval významné zníženie počtu unikátnych slov a značný nárast konverzačných „barličiek“ a nešpecifických podstatných mien počas svojho pôsobenia vo funkcii prezidenta Spojených štátov. U neho to prepuklo do Alzheimerovej choroby. Bez snahy porovnávať významnosť Danka a Reagana pre svet by bolo dobré sa zamyslieť, či je pre váženého herca vhodné vysmievať sa zo syntakticky nesprávneho vyjadrovania sa a nesprávnej lexikológie a morfológie, pretože to môže súvisieť s poruchou, ktorá nijako nesúvisí s intelektom a mentálnym zdravím.

Milan Kňažko bol tiež herec a politik. Na rozdiel od pána Kramára mal však elementárne politické zručnosti na to, aby jeho prejavy na politickej pôde vyznievali vážne, a nie ako kabaret. To, čo predviedol pán Kramár v parlamente na adresu Andreja Danka, a poznámka, ako je mu ľúto herca, ktorý ho bude hrať, je možno vhodné hovoriť pri pive priateľom, rozhodne nie na pôde parlamentu. A týmto sa Andreja Danka politicky nezastávam, nech by bol na jeho mieste ktokoľvek, Kramárove nechutné šplechy boli naozaj pod úroveň. Smeje sa v parlamente niekto Kotlebovi za rečové vady? Smeje sa niekto v parlamente Beblavému? Nesmeje.

Prečo ten istý meter neplatí pre Danka? A prečo nikto z prítomných opozičných poslancov neupozornil majstra Kramára, že prekročil hranicu? Zrejme preto, lebo viacerí snívajú o akejsi slovenskej jari. O novej (koľkej už v poradí?) revolúcii, ktorej maskotom bude Maroš Kramár a jej beneficientmi sa vidia viacerí frustrovaní politici, čo nedokážu vyhrať voľby.

Tragikomédia Kordovej vulgárnosti a Kollárových ritiek

18.11.2017

Je tragikomické, že sa pána Kordu v kauze „Me Too“ zastal práve Boris Kollár. Málo verejne činných osôb totiž prejavuje tak málo úcty k ženám ako práve predseda parlamentnej strany Sme rodina. Kauza okolo správania sa pána Eugena Kordu k ženám, ktorú vo svojom blogu vytiahol Rado Ondrejíčka, nie je zďaleka podobná tým, ktoré sa v posledných dňoch prevaľujú [...]

Prečo by mali byť Marián Kotleba odsúdený a ĽSNS zrušená

02.08.2017

Často sa pri diskusiách o zrušení ĽSNS jej priaznivci odvolávajú na demokraciu a na právo slobodne vyjadrovať svoj názor či v horšom prípade svoje politické presvedčenie. Dnes sa budem snažiť prispieť do diskusie dôvodmi, prečo nie je popieraním demokracie brániť sa proti nedemokratickým prvkom. Aharon Barak sa narodil v roku 1936 v Litve. Po emigrácii cez Maďarsko [...]

Bezzubé brechanie poslankyne Remišovej na Ficovu Karavánu

27.06.2017

Poslankyňa OĽaNO Veronika Remišová napísala v nedeľu večer status na sociálnu sieť, v ktorom obviňuje premiéra Roberta Fica, že nebojuje za slovenské záujmy na európskej pôde, pretože nepresadzuje premiestnenia Európskej liekovej agentúry z Londýna do Bratislavy. Nebudem polemizovať, či Robert Fico bojuje vo všeobecnosti za slovenské záujmy, lebo účelom toho blogu [...]

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 148696x
Priemerná čítanosť článkov: 6465x

Autor blogu

Kategórie